OsciloskopiPrenosni osciloskopi za industrijsko održavanje

Pristupačni i pouzdani osciloskopi

Osciloskopi za napredne korisnike

10 STVARI KOJE TREBATE UZETI U OBZIR PRI ODABIRU OSCILOSKOPA

  • Frekventni opseg: Definiše frekventni opseg u kojem osciloskop može precizno izmeriti signal. Koristite pravilo ‘pet puta’ (five times rule): Dakle, frekventni opseg osciloskopa bi trebao biti 5 puta veći od maksimalne frekvencije signala koji se meri.
  • Dovoljan broj ulaznih kanala: što više kanala, to bolje – ali uz veći broj ulaznih kanala raste i cena osciloskopa. Broj kanala zavisi od aplikacije na kojoj vršite merenja
  • Uzorkovanje osciloskopa: od toga zavisi koliko detalja signala koji se meri osciloskop može uhvatiti. Opet se preporučuje korišćenje pravila ‘pet puta’ (five times rule): koristite uzorkovanje koje je 5 puta veće od najveće frekvencije komponente strujnog kola..
  • Vreme uspona (Rise Time): što je brže vreme uspona, to se tačnije prikazuju detalji prelaznih procesa. Brzo vreme uspona je takođe bitno za precizno merenje vremena.
  • Odgovarajuće sonde: frekventni opseg mernih sondi mora odgovarati frekventnom opsegu osciloskopa (koristite ‘pet puta’ pravilo (five times rule)).
  • Trigger: Trigger omogućava stabilan prikaz signala. Da biste snimili anomalije, koristite osciloskop koji nudi napredno okidanje (trigger).
  • Dužina zapisa: ukupan broj mernih tačaka u talasnom zapisu. Osciloskop može snimiti samo ograničen broj uzoraka, tako da, u principu, što je veća dužina zapisa, to bolje.
  • Napredni alati: traženje grešaka u signalu može biti kao traženje igle u plastu sena. Osciloskop treba imati kao alat koji automatizuje proces traženja grešaka. Npr. funkcije zoom, play&pause, marks ...
  • Automatska merenja: olakšavaju numerička merenja. Većina današnjih osciloskopa omogućavaju automatska merenja preko tastera na prednoj strani ili menija na ekranu.
  • Jednostavan za korišćenje: osciloskop mora biti jednostavan za korišćenje, čak i za povremene korisnike. AUTOSET i / ili standardni taster za trenutno podešavanje. Osciloskop mora biti pouzdan i da brzo reaguje na promenu događaja.


Osciloskopi su elektronski merni uređaji, koji omogućavaju posmatranje promena napona signala u odnosu na vreme. Glavna prednost osciloskopa je grafički prikaz signala: Ako voltmetar pokazuje potpuno neočekivan napon, osciloskop može otkriti oscilacije napona. Prikazuje se tačan oblik, vreme i veličina impulsa.
U prodajnom programu imamo osciloskope proizvođača: Keysight, Yokogawa, GW Instek, Siglent.Prenosni osciloskopi za industrijsko održavanje

Šta je Scopemeter®? Da li je to multimetar, osciloskop, zapisivač/snimač parametara, nešto između ili sve to i još mnogo toga? Sve o prenosnim osciloskopima ili Fluke Scopemetrima možete pročitati ovde.

Prenosni 2-kanalni osciloskopi za jednostavno svakodnevno industrijsko održavanje, gde nije dovoljno samo meriti, nego je potrebno videti oblik izmerenih signala za potpuno razumevanje problem

Prenosni 2-kanalni ili 4-kanalni osciloskopi za napredno industrijsko održavanje, servisne radionice i razvojne laboratorije, gde su potrebni brzi i efikasni osciloskopi sa mogućnošću detaljne analize signalaPristupačni i pouzdani osciloskopi

Kvalitetni, pouzdani i cenovno pristupačni 2-kanalni osciloskopi opsega do 150 MHz.
Oni su dizajnirani prvenstveno za upotrebu u obrazovne svrhe, kao i za testiranje raznih aplikacija u industrijskom okruženju i radionicamaOsciloskopi za napredne korisnike

Osciloskopi za profesionalnu upotrebu frekventnog opsega do 500 MHz i do 8 ulaznih kanala. Njihovi glavni kvaliteti su visoka preciznost, brz odgovor na različite trigere, velika memorija, jednostavna nadogradnja i user-friendly interfejs za kompleksna merenja. Više informacija o modelima koji su na raspolaganju možete naći ovde.